Т А К М И Ч Е Њ А

Погледајте успехе студената на такмичењима у последњих неколико година

DETROP (Солун, март 2019.)

13.03.2019.

У марту 2019. године тим студената гастрономије Високе хотелијерске школе из Београда у саставу Мина Бокор, Тања Нерац, Саво Петковић, Никола Јовановић, Данијел Васиљковић, Никола Касач и Милан Спасојевић, предвођени наставницом Данијелом Стојановић, учествовали су на 11. Међународном гастрономском такмичењу Јужне Европе, у Солуну, Грчка, у оквиру Сајма Detrop.

Студенти су показали изванредне резултате, и у свакој категорији у којој су се борили, освојили су одличја. Своје вештине су одмеравали раме уз раме са студентима из 27 других школа и факултета, из Грчке, Турске, Србије, Тајвана, Украјине и Кипра.

Медаље којима су се окитили, како у појединачним категоријама, тако и у тимској, су следеће:
Мина Бокор: ресторански десерт – бронза;
Тања Нерац: салата - сребро, јело од рибе – бронза;
Саво Петковић: паста - бронза, студент кувар године (Black Box) – бронза;
Никола Јовановић: јело од јагњетине – сребро;
Данијел Васиљковић: јело од рибе - сребро, јело од свињетине – бронза;
Никола Касач: јело од јагњетине – злато, ресторански десерт – сребро;
Милан Спасојевић: паста – сребро, јело од свињетине – сребро, јело од рибе – бронза;
Школски тим године (Мина Бокор, Никола Јовановић, Саво Петковић) – сребро.

Поносни смо на наше студенте и у даљим подухватима им желимо још сјаније успехе.

Погледајте видео састављен од занимљивих детаља са овог освајачког похода.

Још слика има у галерији Солун 2019.

DETROP (Солун, март 2017.)

25.03.2017.

На недавном, десетом по реду, Интернационалном кулинарском такмичењу југоисточне Европе Detrop одржаном у Солуну, као и ранијих година запажене резултате постигли су и студенти Високе хотелијерске школе струковних студија.

Током четири такмичарска дана, од 3. до 6, марта, халом су се ширили пријатни мириси разних специјалитета које су бројним посетиоцима приказали учесници из Србије, Црне Горе, Италије, Кине, Мексика, Тајланда, Грчке и Турске одмеривши своје вештине у различитим категоријама кулинарства.

У појединачној конкуренцији наступали су Александар Вујмиловић, Ђорђе Ђорђевић, Надица Асановић, Марко Комадина, Милица Ђукић, Милош Ћирић и Младен Пршић а за Тим школе такмичили су се Александар Вујмиловић, Милица Ђукић и Марко Комадина.
Ментори студентима су били професори Јордан Настановић и Данијела Стојановић.
У надметањима у 17 категорија, наши студенти су освојили бројне медаље и признања:
Младен Пршић: злато за јело од свињетине, бронза за пасту, мерит за рибу и мерит за рижото.
Милица Ђукић: бронза за ресторански десерт и мерит за најбољу школу године.
Милош Ћирић: бронза за рижото.
Надица Асановић: бронза за салату и мерит за јело од јагњећег меса.
Марко Комадина: сребро за салату, сребро за пасту и мерит за најбољу школу године.
Александар Вујмиловић: сребро за карвинг, бронза за јело од свињског меса, мерит за јело од рибе и мерит за најбољу школу године.

Висока Школа Ιεκ Αριδαιασ – Ιεκ Εδεσσασ из Грчке је понудила сарадњу нашој Школи кроз размену студената, како би упознали културу других људи, разменили нове технике припреме хране, рецепте и склопили нова пријатељства.

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
 
. . . . . . . . .
© 2019 Висока хотелијерска школа струковних студија, Кнеза Вишеслава 70, 11030 Београд. Сва права задржана.